Marketplaces

De laagdrempelige stap naar (internationale) bekendheid

Bereik uw publiek laagdrempelig en snel met marketplaces

Marketplaces faciliteren imponerende omzetgroei, interessant voor uw bedrijf?

Wat is een marketplace?

Een marketplace is een platform waarop online winkelaars en retailers met elkaar worden verbonden. Het platform heeft veelal geen eigen voorraad, maar toont juist artikelen van andere bedrijven en faciliteert de transacties. Daarnaast verzorgen marketplaces hun eigen marketingcampagnes en wordt een groot publiek bereikt, waar het op het betreffende marketplace adverterende bedrijf weer enorm profijt van kan hebben. De levering van de artikelen wordt door de adverterende verkoper (uw bedrijf) verzorgd.

Het verdienmodel voor deze platformen bestaat uit een vergoeding per productweergave (cost per view), klik op een product (cost per click/cpc) of per geslaagde transactie (performance based fee).

Marketplace productfeeds

De snelste en meest gebruikte manier om te kunnen starten met het verkopen via een marketplace, is door gebruik te maken van een productfeed. Dit is een lijst (XML- of CSV-bestand) met de door u aangeboden artikelen. Elk artikel wordt op een unieke wijze gedefinieerd aan de hand van een groep van kenmerken. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan: artikelnummer, merk, voorraad, link naar productafbeelding, etc. De productfeed wordt dagelijks bijgewerkt, zodat de voorraad altijd up-to-date is. Deze productfeed wordt vervolgens gekoppeld aan de door u gebruikte marketplace. U staat nu op het punt om uw eerste bestelling te ontvangen! 

Ik help u graag met het verwezenlijken van de juiste productfeeds op de juiste marketplaces.

Comissies op verkoopprijzen

Wat zijn de kosten van marketplaces?

Bij het verkopen van uw producten via marketplaces wordt er door beide partijen een commissie gerekend op de verkoopprijs, welke vaak tussen de 10 en 15% ligt. Het exacte percentage verschilt per marketplace en is afhankelijk van de categorie waarin uw producten zich bevinden.

Daarnaast wordt er vaak een kleine, vaste vergoeding per verkoop berekend. Ik breng  altijd vooraf in kaart wat de verwachte kosten gaan zijn, zodat u goede overwegingen kunt maken voordat u start met adverteren via een marketplace.

Bent u benieuwd wat ik voor uw bedrijf en productcategorie(n) kan betekenen? Ik kom graag met u in contact!

Marketplaces

Steeds meer platformen evalueren zich in een online marketplace en bestaande marketplaces faciliteren imponerende omzetgroei. Dit leidt bij online winkelaars tot verschuiving in de klantreis van via een zoekmachine naar een marktplaats in plaats van de webshop van de betreffende aanbieder zelf. Dit hoge groeipotentieel biedt kansen voor retailers en webshops. Ik heb internationale ervaring met marketplaces en is onder andere bedreven in het online adverteren op Bol.com, Amazon, Marktplaats en Fonq.

Bereik nieuwe klanten via marketplaces

Marketplaces zoals Marktplaats, Amazon, Bol.com en Fonq zorgen ervoor dat de retail wereld drastisch aan het veranderen is. Bijna de helft van alle product zoekopdrachten worden uitgevoerd via Amazon of komen direct bij Amazon terecht via Google, marketplaces zoals Amazon hebben dus een enorm organisch en betaald bereik. Retailers en merken die zich blijven richten op traditionele zoekmachines, verliezen dus mogelijk een steeds groter gedeelte van hun klantenbestand en vissen naast het net wanneer het om nieuwe klanten gaat. Ik help u graag om te groeien met de voor u geschikte nationale en internationale marketplaces!

Marketplaces uitbesteden, waarom?

De wereld blijft innoveren en nieuwe technologie komt dagelijks uit op de markt. Ook in de online wereld is een constante beweging te merken waarop leveranciers van platforms, zoals Facebook of Google telkens nieuwe mogelijkheden toevoegen. Het is voor ondernemers vaak lastig constant up-to-date te blijven met al deze nieuwe ontwikkelen en innovaties. Deze tijd willen zij liever in de ontwikkeling van hun bedrijf stoppen en dat snap ik! Door uw marketplaces beheer uit te besteden bespaart u uzelf veel tijd en moeite. Laat mij voor u aan het werk gaan en laat uw verkoopcijfers stijgen.

Bekendheid via marketplaces genereren?

Laten we de mogelijkheden eens bespreken

DeGroot Marketing home afbeelding