SEO, de motor van een goede website

SEO is een woord dat vrijwel iedere ondernemer wel eens heeft gehoord. Het staat namelijk voor Search Engine Optimalisation en heeft als doel om beter vindbaar te worden binnen de zoekmachines. Het liefst staat u bovenaan de zoekresultaten met uw website of webshop. SEO is nu eenmaal een erg krachtige manier om meer omzet te genereren.  

Waarom is SEO belangrijk

Er zijn meerdere redenen waarom SEO belangrijk is voor uw website of webshop. De eerste reden waarom veel ondernemers ervoor kiezen om SEO in te zetten is, omdat dit onbetaald is. Hierdoor hoeft u niet te betalen voor uw website bezoekers, terwijl dit wel moet met Google Ads (SEA). Daarnaast is het zo dat ruim 70 tot 75 procent van de bezoekers alleen kijkt naar de eerste vier zoekresultaten. Hierdoor is het extra belangrijk om een goede SEO-strategie op te zetten, omdat u anders veel bezoekers gaat missen, ondanks het feit dat u vindbaar bent op de juiste zoekwoorden. 

De 3 pijlers van SEO

Om een goed SEO-resultaat op te bouwen is het belangrijk om goed te scoren op 3 pijlers. Deze pijlers worden door zoekmachines gebruikt om uw website te waarderen. De pijlers voor SEO zijn content, autoriteit en techniek. Als u deze drie aspecten goed combineert, bent u verzekerd van een betere online vindbaarheid. 

Content is koning

De uitspraak content is koning wordt niet voor niets gebruikt in de wereld van SEO. Zonder goede content is het onmogelijk om goed te scoren, doordat de zoekmachines niet weten waar uw website over gaat. Om hoog te scoren is het belangrijk om goede en relevante content te schrijven, waar de lezer iets aan heeft en graag verder wil op uw website. De teksten moeten daarnaast worden geschreven via de SEO-richtlijnen en natuurlijk op basis van relevantie. Maar niet alleen tekst is relevant voor goede SEO. Ook afbeeldingen, video’s en Pdf’s dragen bij aan de waarde van uw website, zolang deze voorzien zijn van een alt-tag (relevante naam). 

Techniek 

Onder techniek verstaan we de technische aspecten van de website. Veel websites worden opgebouwd door middel van een CMS-systeem. Met deze systemen is het mogelijk om een volledige website te bouwen. Het belangrijkste tijdens het programmeren is dat de website gebruikersvriendelijk wordt opgebouwd. Het is daarbij belangrijk dat de website snel is en dat het voldoet aan alle belangrijke aspecten voor een goede website, zoals het juist plaatsen van call-to-action buttons, een goede navigatiebalk en zoekfunctie. 

Autoriteit 

Een laatste belangrijke pijler is autoriteit. Zoekmachines waarderen de autoriteit door middel van links. Hiermee kijken zij hoeveel websites naar jouw website linken. Daarnaast kijken de zoekmachines ook wat de kwaliteit en relevantie is van de link. Deze vorm van linkbuilding is een erg effectieve methode om beter vindbaar te worden. Om een goed SEO-resultaat te krijgen is het belangrijk dat u een natuurlijk linkprofiel opbouwt. Dit kunt u doen door zelf op zoek te gaan naar websites die relevant zijn voor u of door dit uit te besteden aan een ervaren linkbuilder. 

Auteur: Daniël Vergouwen

Deel dit artikel op Social Media

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Lees meer interessante artikelen

Suggesties voor onderwerpen?

Stuur mij dan vooral een mailtje!

×